Uitslag | Zeges voor PEC, ADO en SC Heerenveen in Eredivisie Cup WOW! Nederlandse vrouwenteams half seizoen ongeslagen Goed nieuws! NOS bemachtigt rechten voor EK van 2021 UEFA voert groepsfase in voor Champions League vanaf 2021/22 Het programma van 4 december: Oranje O17 in actie

Wiegman blikt terug op WK-finale: ''Hadden niet veel kunnen veranderen''

( 0 reacties)
Wiegman blikt terug op WK-finale: ''Hadden niet veel kunnen veranderen''

Bondscoach Sarina Wiegman beleefde een topjaar met de OranjeLeeuwinnen. Ze leidde haar ploeg naar de finale van het WK én pakte een ticket voor de Olympische Spelen van 2020.

In een uitgebreid interview met FIFA blikt de bondscoach terug op de finale van het WK in Frankrijk afgelopen zomer. De OranjeLeeuwinnen gingen uiteindelijk met 2-0 onderuit tegen de Verenigde Staten.

"Ik vind altijd dingen om te verbeteren. Zelfs in de wedstrijden die we comfortabel winnen. Maar in die finale denk ik niet dat we veel hadden kunnen veranderen", zegt Wiegman. De OranjeLeeuwinnen speelden in een ander systeem en hielden zo stand tegen Team USA.

"We waren dichtbij. We kregen het voor elkaar dat de Verenigde Staten niet vroeg scoorde en kregen zelf wat kansen. Aan het eind van de rit denk ik wel dat zij het betere team waren en dat zij verdiend de finale wonnen", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!