Uitslag | Zeges voor FC Twente, ADO Den Haag, SC Heerenveen en PEC Zwolle BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door''

Wiegman blikt terug op WK-finale: ''Hadden niet veel kunnen veranderen''

( 0 reacties)
Wiegman blikt terug op WK-finale: ''Hadden niet veel kunnen veranderen''

Bondscoach Sarina Wiegman beleefde een topjaar met de OranjeLeeuwinnen. Ze leidde haar ploeg naar de finale van het WK én pakte een ticket voor de Olympische Spelen van 2020.

In een uitgebreid interview met FIFA blikt de bondscoach terug op de finale van het WK in Frankrijk afgelopen zomer. De OranjeLeeuwinnen gingen uiteindelijk met 2-0 onderuit tegen de Verenigde Staten.

"Ik vind altijd dingen om te verbeteren. Zelfs in de wedstrijden die we comfortabel winnen. Maar in die finale denk ik niet dat we veel hadden kunnen veranderen", zegt Wiegman. De OranjeLeeuwinnen speelden in een ander systeem en hielden zo stand tegen Team USA.

"We waren dichtbij. We kregen het voor elkaar dat de Verenigde Staten niet vroeg scoorde en kregen zelf wat kansen. Aan het eind van de rit denk ik wel dat zij het betere team waren en dat zij verdiend de finale wonnen", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!