Wiegman blikt terug op topjaar: ''De sfeer was gewoon geweldig''

0
Wiegman blikt terug op topjaar: ''De sfeer was gewoon geweldig''

Bondscoach Sarina Wiegman beleefde een topjaar met de OranjeLeeuwinnen. Ze leidde haar ploeg naar de finale van het WK én pakte een ticket voor de Olympische Spelen van 2020.

Nu het jaar bijna ten einde komt, is het tijd om terug te blikken. Haar hoogtepunt van 2019 is duidelijk: "De WK-finale tegen de Verenigde Staten, geen twijfel", zegt Wiegman in een uitgebreid interview met FIFA. "Het was het grootste evenement van het jaar", blikt de bondscoach terug op het WK.

"Ik heb echt genoten van het kijken naar geweldige speelsters in actie en vooral van het kijken naar mijn team en de Amerikanen, die sensationeel waren. De vreugde die kwam kijken toen we ons kwalificeerden, onze eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland en natuurlijk de finale met 60.000 fans in Lyon... De sfeer was gewoon geweldig", vertelt Wiegman, die tot dusver pas één keer de finale terug heeft gekeken.

"Ik ga nog wel vaker kijken, natuurlijk. Maar het kostte me wel een paar dagen, om eerlijk te zijn een paar weken, voordat ik me voldoende 'hersteld' voelde en de tijd kon vinden om te gaan zitten, te kijken en te analyseren wat er gebeurde", aldus de bondscoach van de OranjeLeeuwinnen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!