PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Vanavond op tv: pakt een OranjeLeeuwin de Ballon d'Or?

0
Vanavond op tv: pakt een OranjeLeeuwin de Ballon d'Or?

Vanavond wordt in de Franse hoofdstad Parijs de Ballon d'Or uitgereikt. Voor de tweede keer in de historie zal ook de Ballon d'Or voor vrouwen worden uitgereikt.

Drie OranjeLeeuwinnen maken kans op de fantastische prijs. Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sari van Veenendaal behoren tot de genomineerden. Miedema kende vorig jaar een geweldig seizoen. Zo kroonde ze zich tot topscorer van de Engelse competitie, die ze won met Arsenal. Daarnaast werd de spits verkozen tot PFA Player of the Year en bereikte ze de finale van het WK met de OranjeLeeuwinnen.

Van Veenendaal speelde niet veel bij Arsenal, maar keepte wel een geweldig WK. In Frankrijk werd ze verkozen tot Doelvrouw van het Toernooi en eind september ontving ze de prijs van Beste Keepster ter Wereld. Daarnaast maakte de goalie een transfer naar Atlético Madrid.

Martens bewees haar waarde voor FC Barcelona, dat afgelopen seizoen de finale van de UEFA Women's Champions League bereikte. De andere genomineerden zijn Sam Kerr, Ellen White, Nilla Fischer, Amandine Henry, Lucy Bronze, Alex Morgan, Dszenifer Maroszan, Pernille Harder, Sarah Bouhaddi, Megan Rapinoe, Wendie Renard, Rose Lavelle, Marta, Ada Hegerberg, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson en Tobin Heath.

Vanavond zal in Parijs de winnaar bekend worden gemaakt en de awardshow is live te zien op tv. Vanaf 19:30 uur begint de uitzending van RTL 7 vanaf de rode loper, vanaf 20:30 uur begint de show.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!