Roetgering: ''Je blijft elkaar zo eigenlijk altijd in het spoor''

0
Roetgering: ''Je blijft elkaar zo eigenlijk altijd in het spoor''

FC Twente gaat als nummer drie van de competitie de winterstop in. De Eredivisie is volgens de captain van de Tukkers, Maud Roetgering, een 'best rare' competitie.

"Als je een wat mindere dag hebt kun je het ook tegen de lager geklasseerde teams erg moeilijk hebben. We weten dus dat ook PSV en Ajax punten kunnen laten liggen tegen de kleinere ploegen", geeft de verdedigster aan. PSV is momenteel koploper met 26 punten, Ajax volgt met 22 punten. FC Twente staat derde en heeft zeventien punten.

"Er is bijna nooit een seizoen geweest dat er een team met kop en schouders bovenuit stak", zegt Roetgering op de website van FC Twente. "In deze competitie moet je de punten pakken tegen de kleinere ploegen, en de toppers niet willen verliezen. Je blijft elkaar zo eigenlijk altijd in het spoor."

Voor Roetgering is een belangrijke rol weggelegd. De aanvoerster is een van de ervaren speelsters in de selectie van trainer Tommy Stroot. "Ik probeer de jonge speelsters mee te geven dat wanneer je altijd honderd procent traint, honderd procent geven in de wedstrijd makkelijker gaat. Ik probeer de jonge speelsters vooral mee te geven dat ze niet van de leg moeten raken wanneer het minder loopt", aldus de back.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!