FC Twente treft PSV: ''Daarmee zakten we door de ondergrens''

0
FC Twente treft PSV: ''Daarmee zakten we door de ondergrens''

Voor FC Twente staat dit weekend de topper tegen PSV op het programma. De Tukkers gaan zondag op bezoek bij de huidige koploper van de Eredivisie.

De ploeg van trainer Tommy Stroot kan het gat met de Eindhovenaren verkleinen tot drie punten, maar dan moet er wel gewonnen worden. "We hebben het geluk dat de punten voor de play-offs gehalveerd worden. Maar als we zondag winnen wordt dat gat nog kleiner. Dan hoeft er in de nacompetitie nog maar één wedstrijd te worden gewonnen", weet Maud Roetgering.

Een inhaalslag is FC Twente niet onbekend. "De geschiedenis laat zien dat we van verder zijn gekomen", geeft de aanvoerster aan op de website van de Tukkers. "In het laatste seizoen waarin we de titel pakten stond Ajax tijdens de winterstop elf punten voor op ons. We willen zondag graag winnen, maar moeten niet in paniek raken wanneer we verliezen. Want ook dan is het zeker nog niet gespeeld."

In oktober stonden beide teams ook tegenover elkaar in de Eredivisie Cup. PSV won met de eerste wedstrijd met 5-1 en het tweede treffen eindigde in 3-3. "We weten hoe PSV speelt, en weten nu ook beter hoe we ons daartegen kunnen wapenen. We hebben van eind augustus tot eind oktober een heel druk programma gehad, waardoor we ons toen moeilijk konden voorbereiden. We hadden niet zo ruim mogen verliezen, daarmee zakten we door de ondergrens."

"Maar ik ben wel erg benieuwd hoe we het zondag gaan doen, nu we een betere voorbereiding hebben gehad. We kennen ze en we weten wat ze kunnen, dus gaan we proberen daar het beste tegenover te zetten", aldus Roetgering.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!