OranjeLeeuwinnen en Wiegman staan op shortlist voor prijzen NOC*NSF

0
OranjeLeeuwinnen en Wiegman staan op shortlist voor prijzen NOC*NSF

De OranjeLeeuwinnen en bondscoach Sarina Wiegman pakken na het geweldige WK in Frankrijk mogelijk nog een prijs. De ploeg en de coach staan namelijk op de shortlist van de NOC*NSF.

De OranjeLeeuwinnen staan op de shortlist voor de prijs van Sportploeg van het Jaar 2019. Zij kennen concurrentie van onder meer Ajax, de wielerploeg van Jumbo Visma, de mannen dubbelvier (roeien), het Nederlands korfbalteam en de Nederlandse hockeymannen en hockeyvrouwen.

Wiegman staat op de shortlist voor de prijs van Coach van het Jaar 2019. Andere namen op die lijst zijn Jeroen Otter (shorttrack), Jac Orie (langebaanschaatsen), Erik ten Hag (Ajax), Ronald Koeman (bondscoach Nederlands elftal) en Alyson Annan (coach hockeyvrouwen). 

Op woensdag 18 december wordt bekendgemaakt wie er met de prijzen aan de haal gaat tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, bondscoaches brengen hun stem uit om de allerbeste coach uit hun midden te kiezen. Ook de vakjuryleden stemmen mee en brengen op die avond hun stem uit. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden staan voor de overige 50 procent.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!