Van Lunteren stopt bij Oranje: ''Het is voor mij mooi geweest zo''

0
Van Lunteren stopt bij Oranje: ''Het is voor mij mooi geweest zo''

Desiree van Lunteren zet na bijna acht jaar per direct een punt achter haar interlandcarrière. De 26-jarige international debuteerde op 15 februari 2012 in het 'grote' Oranje.

Met de OranjeLeeuwinnen pakte Van Lunteren in 2017 in eigen land de Europese titel. Daarnaast werd ze afgelopen zomer vicewereldkampioen op het WK in Frankrijk. Het was geen makkelijke keuze, zo geeft ze aan.

"Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe. Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver", zegt Van Lunteren.

Ze vervolgt: "Ik had bij mijn debuut in 2012 niet durven dromen dat tienduizenden Oranjefans ons achterna zouden reizen om ons op een WK te zien spelen. Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor honderd procent voor ga."

"Ik wil mijn teamgenoten, de staf en de fans bedanken voor de mooie tijd en de geweldige herinneringen en natuurlijk alle succes van de wereld toewensen op weg naar Tokio en het EK 2021. Jullie gaan me zeker op de tribune terugzien", aldus Van Lunteren.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!