Uitslag | PSV, FC Twente en SC Heerenveen winnen returns Eredivisie Cup Ajax-fans eerste kwartier stil in topper tegen PSV als protest Wiegman hoopt op Veurink: ''Wil heel graag door met Arjan'' FOTO | De Graaf maakt rentree bij West Ham United na zware knieblessure Noordam: ''Dat lijkt me wel een mooie competitie om in te spelen''

Bondscoach Wiegman wint individuele prijs: ''Hield haar poot stijf''

( 0 reacties)
Bondscoach Wiegman wint individuele prijs: ''Hield haar poot stijf''

Bondscoach Sarina Wiegman is in de prijzen gevallen. De coach van de OranjeLeeuwinnen heeft de NUsport Award voor de Sportcoach van het Jaar gewonnen. 

Het is voor het eerst dat NUsport de Awards uitreikt en in totaal stemden er meer dan 11.000 bezoekers. Wiegman kende concurrentie van onder meer Erik ten Hag (Ajax) en Ronald Koeman (Nederlands elftal). Haar uitverkiezing is te danken aan het WK.

Op het toernooi in Frankrijk begeleidde Wiegman de Leeuwinnen naar de finale. Daarin was de Verenigde Staten net te sterk. "Zij hield haar poot stijf terwijl heel Nederland een 'betere' opstelling zag", is een van de vele loftuitingen. Zoals ook: "Heeft in Frankrijk het maximale uit haar ploeg gehaald."

Naast Wiegman vallen ook de OranjeLeeuwinnen in de prijzen. Zij wonnen de NUsport Award voor de Sportploeg van het Jaar.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!