Excelsior Barendrecht komt met statement tegen racisme: ''Diep geraakt''

0
Excelsior Barendrecht komt met statement tegen racisme: ''Diep geraakt''

De Nederlandse voetbalwereld werd afgelopen weekend opgeschrikt door een incident bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Die wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd vanwege de racistische bejegening van Ahmad Mendes Moreira.

Excelsior komt nu met een actie, gesteund door Excelsior Barendrecht. Tijdens de aankomende thuiswedstrijd van Excelsior, aanstaande vrijdag tegen FC Volendam, staat de club op tegen racisme.

Op alle stoelen zullen rode kaarten te vinden zijn met de tekst: ‘Geef racisme de rode kaart’. Excelsior vraagt alle toeschouwers om de kaarten in de 18e minuut samen met de zaklamp van de mobiele telefoon omhoog te houden en de actie massaal te steunen.

"Als Excelsior Barendrecht staan we midden in de samenleving en bereiken we elk jaar duizenden kinderen, jongeren en volwassenen in ons stadion en via onze maatschappelijke projecten. Elke dag zijn we bezig om beter te worden en streven we ernaar om succesvol te zijn op sportief en maatschappelijk vlak", luidt het statement van Excelsior (Barendrecht).

De club vervolgt: "Afgelopen weekend hebben we moeten ervaren dat we er in Nederland nog niet altijd voor elkaar zijn. Racisme is helaas blijkbaar nog steeds onderdeel van onze samenleving en dat heeft ons als club diep geraakt."

Er wordt afgesloten met een duidelijke boodschap. "Racisme mogen en kunnen we niet tolereren. Gisteren niet. Vandaag niet. Morgen niet."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!