BREAKING | Van der Gragt zet volgende stap in herstel na knieblessure Voorlopige selectie Oranje O18 voor vierlandentoernooi in Amerika bekend Kwakkenbos neemt Oranje O18 onder haar hoede op vierlandentoernooi Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen

Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam eindigt als vierde op WK

( 0 reacties)
Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam eindigt als vierde op WK

Het Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam is uiteindelijk vierde geworden op het WK Zaalvoetbal in Zwitserland. In de halve finale werd er met 5-2 verloren van Polen, de Europees kampioen van 2018.

In de troostfinale nam Oranje het op tegen Duitsland, waarvan nipt werd verloren: 5-4. De Leeuwinnen begonnen goed: na tien minuten stond Oranje met 2-0 voor. Duitsland zette vervolgens er een tandje bij en kwam op een 4-2 voorsprong. Na de rust speelden de Nederlandse vrouwen veel beter, maar konden niet voorkomen dat Duitsland door een snelle goal met 5-2 voor kwam.

Nederland moest alles op alles zetten om de achterstand weg te werken. Dankzij hun inzet en doelpunten van Bernice Leming en Henrianne Jansen werd het 5-4. Zenuwslopende laatste minuten, waar de gelijkmaker in de lucht hing, maar helaas niet in het doel belandde. Daardoor eindigden de OranjeLeeuwinnen als vierde. Een prestatie om trots op te zijn!

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!