'Verrassing' voor Kreek: ''Ik had er eerder nooit aan gedacht''

0
'Verrassing' voor Kreek: ''Ik had er eerder nooit aan gedacht''

Michel Kreek keerde deze zomer terug bij Ajax, nadat hij twee jaar actief was als assistent-bondscoach van de OranjeLeeuwinnen. De voormalig speler van onder meer Ajax en Vitesse heeft een 'heel leuke tijd gehad', zo geeft hij aan op de website van de Amsterdammers.

"De KNVB belde twee jaar terug eigenlijk out of the blue met de vraag of ik interesse had aan te sluiten bi de Leeuwinnen. Dat was vlak na het EK in Nederland", blikt Kreek terug, die alle wedstrijden had gezien. "Mijn enthousiasme was tijdens het EK wel gewekt. Toch kwam de vraag vanuit de bond als een complete verrassing; ik had er eerder nooit aan gedacht."

Verschillende gesprekken volgden, onder meer met Foppe de Haan, zo vertelt hij. "De ervaringen van die mensen waren eigenlijk alleen maar positief. Het sterkte mij in mijn gevoel om het aan te gaan", geeft de voormalig assistent van bondscoach Sarina Wiegman aan. Kreek heeft een 'heel leuke tijd gehad'.

"En twee WK's meegemaakt. Op het WK Onder 20 was ik hoofdcoach, een fantastische ervaring. En afgelopen zomer werden we op het WK helaas tweede met de Leeuwinnen. Desondanks een mooie prestatie waar heel Nederland van heeft genoten", aldus de voormalig voetballer, die ook bij de KNVB kon blijven. "Maar het was soms wel onbevredigend dat er buiten interlandperiodes niet veel werk was."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!