Van Dongen oogst lof met reactie: ''Iets met spijker en kop''

0
Van Dongen oogst lof met reactie: ''Iets met spijker en kop''

De Nederlandse voetbalwereld werd dit weekend opgeschrikt door een incident bij de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior. Die wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd vanwege de racistische bejegening van Ahmad Mendes Moreira.

De trainer van FC Den Bosch stond na afloop voor de camera van FOX Sports en wekte verbazing met zijn reactie. Ook bij Merel van Dongen. "Je hebt maar één kans voor een eerste reactie. Je bent de leider van een groep jongens die naar hun trainer kijkt hoe hij reageert op zo’n situatie", schrijft ze op Twitter,

"De jeugd die hetzelfde doet. Je bent een voorbeeld. Je had kunnen inspireren maar kiest voor deze reactie. Wat. Een. Gemiste. Kans", is het oordeel van de OranjeLeeuwin. Haar reactie krijgt veel lof. "Een dappere tweet van een actieve speelster. Heel goed dat ze deze mening durft te uiten", schrijft iemand op Twitter. "Je kiest precies de juiste woorden", voegt iemand anders toe.

"Iets met spijker en kop. BAM", is de duidelijke reactie van een ander. Inmiddels heeft FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven zijn excuses aangeboden aan Mendes Moreira voor zijn uitspraak, waarin hij de aanvaller van Excelsior 'een zielig mannetje' noemde. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!