VIDEO | Miedema helpt Arsenal in North London Derby langs Spurs

Vivianne Miedema heeft zondag weer eens haar waarde voor Arsenal bewezen. De spits scoorde een belangrijke goal in de North London Derby tegen Tottenham Hotspur.

Miedema begon, net als Daniëlle van de Donk, in de basis bij Arsenal. Bij tegenstander Spurs had Siri Worm een basisplaats. De North London Derby, gespeeld in een vol Tottenham Hotspur Stadium, begon matig.

Doelpunten werden er in de eerste helft dan ook niet gescoord. In de 67e minuut was het Kim Little die de ban brak. De aanvoerster van de Gunners prikte de 1-0 binnen voor Arsenal. Vlak voor tijd was het Miedema die de tweede Arsenal-goal maakte en zo ervoor zorgde dat Noord-Londen rood kleurde.

Miedema en Van de Donk speelden de gehele derby mee, Jill Roord viel in de 87e minuut in bij Arsenal. Worm werd in de 83e minuut naar de kant gehaald. De North London Derby trok in totaal 38,262 toeschouwers; een bezoekersrecord in de Engelse competitie.