Van de Donk blikt terug: ''Begonnen me in mijn gezicht uit te lachen’’

0
Van de Donk blikt terug: ''Begonnen me in mijn gezicht uit te lachen’’

Daniëlle van de Donk heeft inmiddels een succesvolle carrière, maar haar tijd in het jeugdvoetbal verliep niet altijd vlekkeloos. De middenveldster speelde met en tegen jongens en in gesprek met The Sun blikt ze daarop terug.

Van de Donk moest eerst haar zwemdiploma halen van haar moeder, waarna ze op voetbal mocht. "Sindsdien ben ik nooit meer gestopt. Er was maar een ander meisje in de straat die voetbal speelde. Volgens mij vond zij het niet eens leuk om te voetballen", vertelt de middenveldster.

"Ik wil graag alle jongens bedanken waar ik mee samengespeeld heb. Zij hebben me de speler gemaakt die ik vandaag de dag ben", vervolgt Van de Donk, wiens prijzenkast inmiddels al aardig gevuld is. De tegenstanders waren echter iets minder positief over het in actie komen van de middenveldster.

De OranjeLeeuwin gaat door: "De teams waar wij tegen speelden hadden er een hekel aan als ze zagen dat ik een meisje was. Meestal begonnen ze me in mijn gezicht uit te lachen, maar na de wedstrijd kwamen ze me altijd een handje geven."

Geïntimideerd was Van de Donk echter nooit. "Ik wist dat mijn teamgenoten het voor me opnamen. Er waren gevallen waarin ze konden niet accepteren dat ze voetbalden tegen een meisje. Ik was een meisje in een jongensteam, voor zo ver ik weet was dat het enige verschil", aldus de middenveldster van Arsenal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!