Jonker vol lof: ''Sarina was een klein beetje een pitbull''

0
Jonker vol lof: ''Sarina was een klein beetje een pitbull''

Sarina Wiegman is inmiddels al een paar jaar bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, maar vroeger kwam ze zelf uit voor dat team. Andries Jonker was in die tijd coach van Oranje en had haar onder zijn hoede.

"Sarina was een aanvoerster. Ze was gedreven, een klein beetje een pitbull", blikt Jonker terug in het programma Goedemorgen Oranje van FOX Sports. "Ze moest winnen, het moest goed. Ze nam geen genoegen met minder. Sarina was een leidster, ze gaf leiding en richting aan de groep."

Jonker zou Wiegman vergelijken met Sherida Spitse. "Qua invloed op het spel gaat het richting een Sherida Spitse, maar ik weet niet wat Sherida buiten het spel doet. Buiten het spel had Sarina ook nog veel invloed op datgeen wat er gebeurde."

"Ze zorgde ervoor dat het loopt zoals het moet lopen. Dat iedereen bij de les blijft, dat iedereen doet wat 'ie moet doen, dat iedereen op tijd is. Echt een soort van moeder van het team. Dat is uitermate prettig om zo'n speelster in je team te hebben. Je hebt een verlengstuk in je groep, dat is altijd fijn", aldus Jonker.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!