Zaalvrouwen-clash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1

0
Zaalvrouwen-clash Drachtster Boys 1 tegen 2 eindigt in 1-1

De loting voor de poulefase van de landelijke KNVB Beker heeft Drachtster Boys/HR Piping VR1 (DFT1) gekoppeld aan Drachtster Boys VR2 (DFT2) en Exstudiantes/Zwolle VR1. In deze poulefase wordt er een hele competitie gespeeld zodat alle teams twee keer tegen elkaar uitkomen.

Beide Drachtster teams hadden reeds een keer gewonnen van Exstudiantes dus werd deze wedstrijd mede bepalend voor wie zich in maart mag melden in de kwartfinale van de KNVB beker.

Het werd een strijd tussen twee ploegen die elkaar door en door kennen, immers diverse meiden van DFT2 trainen mee met DFT1 en heel veel meiden van DFT2 zijn ex-Eredivisie speelsters. Vanaf de start van de wedstrijd was het duidelijk dat DFT1 het heft in handen nam en er werd door hen veelvuldig en vroeg gestoord in de aanvalsopzet van DFT2, die zich niet van de wijs liet brengen en verdedigend goed stond loerend op de counter.

Een en ander leidde tot wat kleine kansjes van DFT1. Echter, keepster Laura Hummel bleek een sta in de weg te zijn. Tot in de 17e minuut Jessie Prijs met een hard laag schot Hummel verraste en de 1-0 aan tekende. Wat ook de ruststand was.

De tweede helft liet een onveranderd beeld zien; DFT1 veel druk naar voren en DFT2 loerend op de counter en die kwam er dan ook halverwege de tweede helft. Atty Eelkema maakte de 1-1. Een zeer spannende fase brak er aan. Esther van Toledo kopte net naast en Brenda Bekkema, namens DFT2, met een schot wat gekeerd werd door Anna Reitsma en nog meer druk van DFT1 naar voren. Het mocht niet baten, de eindstand bleef 1-1.

Over 14 dagen, vrijdagavond 29 november, is de return. Dan wordt ongetwijfeld duidelijk wie de beste papieren heeft om de kwart finale van de KNVB beker te bereiken. Exstudiantes Zwolle wordt dan hoogst waarschijnlijk de scherprechter.

Volgende week vrijdag 22 november speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 thuis tegen Reiger Boys/Woest VR1 uit Heerhugowaard en VR2 speelt dinsdag a.s. uit tegen St. Annaparochi VR1.

Foto via: Tibbesma Fotografie

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!