Voorzitter FC Twente: ''Speelsters zijn ons belangrijkste bezit''

0
Voorzitter FC Twente: ''Speelsters zijn ons belangrijkste bezit''

In de hoogste divisie van het Spaanse voetbal vindt dit weekend een staking plaats. In Spanje wordt al maanden geprobeerd om tot een CAO met minimale arbeidsovereenkomsten te komen.

Het gaat onder meer over een minimaal salaris van 16.000 euro per jaar, een minimaal aantal uren en een regeling bij zwangerschap en blessures. In de Nederlandse Eredivisie heeft alleen Ajax een eigen CAO, maar ook bij FC Twente is het goed geregeld, zo legt Hans Siers, voorzitter van de vrouwentak van de Tukkers, uit in gesprek met Sportnieuws.nl.

"Alle trainings- en wedstrijduren worden uitbetaald aan de speelsters", geeft hij aan. Achttien speelsters hebben bij de Tukkers een contract van 20 uur per week, de andere 25 speelsters krijgen een vrijwilligersvergoeding. "Daarnaast zorgt FC Twente voor huisvesting en in een aantal gevallen voor een auto."

Siers geeft ook aan dat de speelsters bij blessures doorbetaald krijgen. "Dat hoort bij het FC Twente Vrouwen DNA. Speelsters zijn ons belangrijkste bezit, dus hun juiste gevoel is bepalend voor het succes van de club", aldus de voorzitter.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!