OranjeLeeuwinnen hard op weg naar EK: zo staat Oranje ervoor

0
OranjeLeeuwinnen hard op weg naar EK: zo staat Oranje ervoor

De OranjeLeeuwinnen zijn hard op weg naar het EK van 2021. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman heeft in zes wedstrijden achttien punten verzameld.

De uitgangspositie in groep A voor de Leeuwinnen is dan ook om over naar huis te schrijven. Oranje heeft een voorsprong van maar liefst twaalf punten op Slovenië, Rusland en Kosovo, de naaste achtervolgers van de ploeg van Wiegman. Slovenië heeft nog wel één wedstrijd tegoed, Rusland en Kosovo zelfs drie.

Oranje neemt het in de rest van de kwalificatie nog op tegen Kosovo (10 april), Estland (14 april), Rusland (18 september) en nogmaals Kosovo (22 september). 

De 47 - niet eerder schreven zoveel landen zich in - deelnemende landen aan de EK-kwalificatiereeks zijn verdeeld over zeven groepen van vijf teams en twee poules van zes. De negen groepswinnaars en de drie beste nummers twee plaatsen zich rechtstreeks voor de Europese eindronde, terwijl de andere zes nummers 2 in play offs - een uit- en thuisduel - strijden voor de drie overgebleven startbewijzen. Engeland is als 'host' van de Europese eindronde automatisch geplaatst.

De stand in poule A:

1. Nederland 6-18
2. Slovenië 5-6
3. Rusland 3-6
4. Kosovo 3-6
5. Estland 4-1
6. Turkije 5-1

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!