PSV neemt na dit seizoen afscheid van ervaren middenveldster OranjeLeeuwinnen doen financiële bijdrage aan steunpakket voor clubs BREAKING | FIFA: WK Onder 20 uitgesteld vanwege coronavirus Contractnieuws uit Amsterdam: Ajax deelt twee contractverlengingen uit OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie

Gehavend Kadoelen verliest van Buitenveldert

2
Gehavend Kadoelen verliest van Buitenveldert

Het door blessures zwaar gehavende Kadoelen loopt in titelstrijd met de eeuwige Amsterdamse rivaal met een 4- 0 nederlaag zware averij op. Mede door een aanzienlijk slechter doelsaldo is het zicht op de eindzege vooralsnog verdwenen en moet het hopen op een misstap van de fanatiek spelende tegenstander.

Ook doorgewinterde voetbaltriviakenners moesten het even opzoeken; de regel is naar alle waarschijnlijkheid geïntroduceerd tijdens een uitwedstrijd van het Keizerrijk China tegen de aartsvijand Mongolië, die gespeeld werd op een steppe in een buitenwijk van Ulan-Bator, ergens in de derde eeuw voor Christus. En hoewel historici er oneindig over kibbelen is dezelfde regel waarschijnlijk voor het laatst toegepast in 1896 in een voorronde van de Engelse League cup tussen Shrobshire United en de Wycombe Rovers, een wedstrijd die eindigde in een zwaar bevochte overwinning voor het laatste team uit de voor de gemaakte overtreding toegekende indirecte vrije trap.

De laatste keer, tot afgelopen woensdag 13 november, toen in de wedstrijd tussen de Mo17 van Buitenveldert 1 en die van Kadoelen de met een fluit uitgeruste boekhouder van dienst zijn stopwatch gereed had toen Isabella volgens zijn tijdrekening de hierboven gememoreerde 10-seconden regel overtrad. Beslist niet om tijd te rekken, Kadoelen stond na een onfortuinlijk doorschietende bal al vroeg met 1-0 achter, maar simpelweg omdat de lijnen waren afgesloten naar een opbouwende oplossing dichtbij en zij klaar stond om de bal lang en diep te spelen. Tot verbijstering van alles en iedereen kreeg Buitenveldert binnen de zestien een in tweeën te nemen vrije trap toegekend die, het moet gezegd worden-, na slapjes uitlopen van de muur van Kadoelen onberispelijk werd ingeschoten. Het was bijna hilarisch om te zien dat de uitleg van de pennenlikkende arbiter over zijn beslissing een stuk langer dan tien seconden duurde.

Het zou overigens niet reëel zijn om de schuld voor de afgetekende nederlaag af te wentelen op scheidsrechterlijke muggenzifterij, daarvoor was het spel van Kadoelen over de gehele wedstrijd genomen voetballend te pover. Daarvoor waren beslist een aantal verzachtende omstandigheden aan te dragen. De lijst met door hele en halve blessures of anderszins ontbrekende spelers is lang. Floor en Lauren zaten samen met krukken op de reservebank, Ezgi, Dunya en Precious kampen al veel langer met problemen en spelen niet of op halve kracht en Amy had interlandverplichtingen.

Dat neemt niet weg dat Bert en Egon een competitief elftal had opgesteld, waarbij je je kon afvragen of de keuze voor de extra ingebouwde zekerheid op het middenveld, waar Zorra centraal een duo vormde met Khadija en Jiske en Madelief de flanken bezet moesten houden wel zo gelukkig was, terwijl juist de twee laatste gewonnen partijen tegen ditzelfde elftal hadden aangetoond dat met druk op de beide backs en een controlerende middenvelder vlak voor de eigen defensie Buitenveldert met name achterin uiterst kwetsbaar kon zijn. Bij Kadoelen was het toegenomen zelfbewustzijn en het steeds beter opbouwende spel van de laatste weken ineens onzichtbaar.

Het zou het stijf van de stress ogende Kadoelen beter passen om een wedstrijd tegen Buitenveldert gewoon te beschouwen als een van de 18 partijen die in deze competitie gespeeld moet worden. Dit Buitenveldert is geen wonderteam en kan zomaar -als het even tegenzit- tegen puntverlies aanlopen. Daar zag het er deze avond overigens geen moment naar uit. Gemotiveerd door het eerdere verlies in de bekerronde, kwam het elftal met het mes tussen de tanden uit de startblokken. En waar het middenrif van Kadoelen uitermate slordig in de passing was en veel te bleekneuzerig de duels aanging, gingen de Buitenveldertse spelers erin alsof het hier een finale betrof. Omdat de bezetting voorin steeds minimaal was en het balbezit steeds veel te kort om aansluiting tussen de linies te krijgen, liep Kadoelen ook defensief voortdurend achter de feiten aan.

Nadat Buitenveldert nog voor de rust de derde treffer had gemaakt –uit een afgeslagen corner kon de volledig ongedekte middenvelder eerst een selfie maken en die posten op Instagram voor ze een hoek mocht uitkiezen- kwam Kadoelen in de tweede helft in een soort kamikaze opstelling- achterin één op één en de snelle Nora als pinchhitter- met iets meer elan en agressie voor de dag, hetgeen wel na een minuut al tot de genadeklap had kunnen leiden. Het zat met name Chevarie niet mee bij een aantal pogingen tot een eretreffer.

Tekst: R. Hooft
Foto: M. Rademaker

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 15 Nov 2019 om 15:59
    Wat een slechte verliezers...
  • 15 Nov 2019 om 14:45
    Mooi stuk... Iets meer objectiviteit op Vrouwenvoetbalnieuws kan -naar mijn bescheiden mening- geen kwaad.