Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam bereikt halve finale WK

0
Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam bereikt halve finale WK

Het Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam staat vandaag in de halve finale van het WK Zaalvoetbal in Zwitserland! De ploeg bereikte de halve finale door in de groepsfase twee van de drie wedstrijden te winnen en in de kwartfinale Spanje te verslaan.

In de groepsfase nam het Nederlands elftal het op tegen Thailand, Zwitserland en Brazilië. Van de eerste twee landen werd ruim gewonnen: 9-1 en 7-1. Doordat er werd verloren van Brazilië (11-0) eindigden de Leeuwinnen op de tweede plaats in de poule en werden zij in de kwartfinale gekoppeld aan Spanje.

Oranje begon voorzichtig aan de kwartfinale, maar behield rust en kalmte. Toch was het Spanje dat op een 2-0 voorsprong kwam. De Leeuwinnen hielden het hoofd koel en knokten zich terug. Uiteindelijk stond er na de wedstrijd, inclusief verlenging, 6-6 op het scorebord. Daardoor moesten er penalty's genomen worden en die nam Nederland het beste.

Het Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam behoort daardoor tot de beste vier landen van de wereld! Vandaag staat de halve finale tegen Polen, de Europees kampioen van 2018, op het programma. De halve finale begint om 14:30 uur en is live te volgen via deze link.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!