Miedema: ''Mogen trots zijn op hoe we het dit jaar hebben gedaan''

0
Miedema: ''Mogen trots zijn op hoe we het dit jaar hebben gedaan''

De OranjeLeeuwinnen hebben het interlandjaar afgesloten met een zege. Dinsdagavond werd Slovenië met 4-1 verslagen en na afloop stond Vivianne Miedema, die twee keer scoorde, voor de camera van FOX Sports.

"Uiteindelijk ben ik over de tweede helft wel tevreden, over de eerste helft niet zo. Volgens mij mogen we best wel trots zijn op hoe we het het hele jaar hebben gedaan en ook hoe we het nu in de tweede helft hebben afgesloten. Dat moeten we vooral meenemen", was het oordeel van de spits. 

"Zij hebben iets meer kwaliteit dan de teams waar we tot nu toe tegen hebben gespeeld. Dat zag je", zegt Miedema over Slovenië, dat met vijf speelsters in de defensie speelde. "Dan heb ik heel weinig ruimte, heeft het team heel weinig ruimte. Maar in de tweede helft pakten we dat een stuk beter op en dan zie je ook dat we meer gaan voetballen en dat uiteindelijk de doelpunten komen."

De spits scoorde tweemaal en zag Sherida Spitse twee penalty's benutten. "Ik ben tweede op het lijstje achter Sherida. Als ik het wil dan weet ik zeker dat Sherida 'm afstaat, maar ik vind gewoon dat op het moment dat Sherida elke penalty erin schiet, dan moet zij gewoon in haar kwaliteit blijven en dan moet zij die penalty's erin schieten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!