OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Nouwen kan wel wennen aan basisplaats: ''Dat is gewoon geweldig''

0
Nouwen kan wel wennen aan basisplaats: ''Dat is gewoon geweldig''

Wederom had Aniek Nouwen dinsdagavond een basisplaats bij de OranjeLeeuwinnen. Ditmaal speelde de verdedigster met Oranje in een vol stadion op Nederlandse bodem.

Afgelopen zomer zat Nouwen nog op de tribunes tijdens het WK, nadat ze zelf net niet in de selectie zat. In de laatste twee interlands van 2019 kreeg de verdedigster de voorkeur boven Anouk Dekker. "Dit is de eerste keer dat ik het vanaf het veld meemaak. Spelen voor zoveel mensen is geweldig, dat is gewoon geweldig. De sfeer, dat maakt het wel heel mooi", sprak Nouwen na afloop.

Ondanks de 4-1 zege zag de verdedigster punten van verbetering. "De eerste helft was van mezelf, maar ook van het team, te onnauwkeurig, te onrustig. Dan kom je ook met 1-0 achter. We waren te onrustig, wilden te graag te snel naar voren terwijl het niet kon. Daarin moeten we meer geduld hebben. In de tweede helft zeiden we: 'dit moet beter, we kunnen beter'. Ik denk dat we dat ook wel hebben laten zien."

Nouwen is aan het genieten, al is ze ook kritisch naar zichzelf toe. "De eerste helft tegen Slovenië, dat moet gewoon beter. Dat zijn punten waar ik aan kan werken. Maar verder geniet ik er vooral van. Ik kan zeker wennen aan deze basisplaats", lacht ze.

"Ik heb me nu kunnen laten zien en dat betekent dat ik in ieder geval aan het concurreren ben met degenen die er nu staan. Dat is voor mij wel een goed gevoel. Ik had het niet verwacht", is de speelster van PSV eerlijk. "De vorige keren kreeg ik een paar minuutjes, dus ik dacht niet dat ik meteen in de basis zou starten. Maar natuurlijk voelt het wel goed."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!