Deelnemers UEFA-opleiding nemen kijkje bij clubs uit Eredivisie

0
Deelnemers UEFA-opleiding nemen kijkje bij clubs uit Eredivisie

Het einde van het opleidingstraject van de opleidingen UEFA B en UEFA B Youth is in zicht. Tijdens het lopende traject stond het meiden- en vrouwenvoetbal centraal.

De deelnemers namen onlangs een kijkje in de keuken bij de Eredivisieclubs SC Heerenveen, ADO Den Haag en VV Alkmaar. "Voor de meesten was het een eyeopener", geeft Eric Whittie, docent, aan op de website van de KNVB.

Whittie is blij dat er binnen de opleiding voor UEFA B en UEFA B Youth ook aandacht wordt besteed aan meiden- en vrouwenvoetbal. "Veel trainers beperken hun blikveld tot het mannenvoetbal. Maar daarmee doen zij zichzelf en het vrouwenvoetbal tekort", vindt hij.

"Want de mogelijkheden en uitdagingen om als trainer een rol te spelen binnen het meiden- en vrouwenvoetbal zijn groot. De grootste winst is dat de deelnemers dat nu met eigen ogen hebben kunnen zien", aldus Whittie.

SC Heerenveen was dus een van de clubs waarbij de deuren opengingen: "Heerenveen is erg actief als het gaat om de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal. De intensiteit waarop de speelsters van Heerenveen trainen is erg hoog. Voor veel trainers was het nieuw dat de opleiding bij veel clubs, zowel op amateur- als BVO-niveau, zo professioneel op poten staat. Daar liggen veel kansen voor trainers", besluit Whittie.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!