Van de Sanden en Spitse gaan voor mijlpaal in EK-kwalificatieduel

0
Van de Sanden en Spitse gaan voor mijlpaal in EK-kwalificatieduel

Voor Shanice van de Sanden en Sherida Spitse kan de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië van vanavond een bijzonder tintje krijgen. Beide speelsters staan op de rand van een bijzonder aantal interlands.

Van de Sanden kan, als ze vanavond in actie komt, haar 75e cap bijschrijven op haar cv, terwijl Sherida Spitse, all-time recordinternational van de KNVB, de 175 interlands kan aantikken. Op 31 augustus 2006 maakte Spitse op 16-jarige leeftijd haar eerste speelminuten in het 'grote' Oranje in een met 4-0 verloren WK-kwalificatieduel met Engeland. Sinds dat moment noteerde de middenvelder maar liefst 152 basisplaatsen. Ze was actief op vijf eindrondes en wist 35 keer het net te vinden.

Van de Sanden maakte op 14 december 2008 haar debuut in de oefeninterland in en tegen Frankrijk (2-0 verlies). Ze verving in dat duel vlak voor tijd Sylvia Smit. De 27-jarige vleugelaanvaller was tot nu toe zeventien keer trefzeker, stond 46 keer in de basis en kwam 27 keer als invaller op het wedstrijdformulier.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!