Van Veenendaal: ''Dat is een sterke motivatie voor deze kwalificatie''

0
Van Veenendaal: ''Dat is een sterke motivatie voor deze kwalificatie''

De OranjeLeeuwinnen spelen vanavond de laatste interland van 2019. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is nog altijd foutloos in de EK-kwalificatie, maar dat wil niet zeggen dat de Leeuwinnen geen motivatie meer hebben voor de resterende duels.

"Ik denk dat we een harde les hebben geleerd in WK-kwalificatie, elke wedstrijd is belangrijk", is Sari van Veenendaal duidelijk. "Slovenië-uit was een van de mindere wedstrijden, maar het was wel gelijk duidelijk voor ons: dit is niet goed genoeg. Dat is een sterke motivatie voor deze kwalificatie. We willen niet alleen winnen, maar ook ons spel verbeteren", zei de aanvoerster maandag op de persconferentie.

"We willen naar het EK. Om zo'n mooie piek te hebben, moeten we ons eerst plaatsen. Dit zijn dus belangrijke wedstrijden", geeft Van Veenendaal aan. "We willen ons spel verbeteren. Niet alleen voor de komende wedstrijden, maar we kijken natuurlijk ook naar wat ons komend seizoen te wachten staat", doelt de goalie op de Olympische Spelen van 2020.

"Wij willen de kwalificatiereeks winnen, omdat er een EK aan vast hangt. Zeker in deze poule, zonder onderschatting en met respect voor de tegenstanders, moet het duidelijk zijn dat wij de intentie hebben deze poule te winnen en kwalificatie af te dwingen", aldus Van Veenendaal.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!