Oranje O19 maakt stappen: ''Hebben stijgende lijn te pakken''

0
Oranje O19 maakt stappen: ''Hebben stijgende lijn te pakken''

Oranje O19 heeft het interlandjaar goed afgesloten. Na de eerdere 7-0 zege op Engeland, werd er zondagmiddag gewonnen van Noorwegen. In Portugal werd het 2-1 voor Oranje.

KNVB-coach Jessica Torny zag het verschil tussen Noorwegen en Engeland: Noorwegen was een stuk feller. "Dat was het grote verschil tussen beide duels. Wij moesten nu onder veel hogere druk beslissingen nemen en soms zagen we de oplossingen niet", zei de coach na afloop in gesprek met OnsOranje.

Desondanks was Torny tevreden: "In vergelijking met de EK-kwalificatieronde vorige maand hebben we alweer veel stappen vooruit gemaakt. Met name in het 'samen doen'", zo geeft de coach aan. De oude kern van Oranje O19 is samengesmolten met de nieuwe lichting van Oranje O17. "Dat is even aftasten voor de meiden."

"Iedereen moet zijn plekje vinden, maar daarin hebben we inmiddels een goede balans gevonden. We hebben dus de stijgende lijn te pakken. Speltechnisch zullen we wél absoluut een hoger tempo moeten gaan spelen. Als we daarin slagen, zit er veel potentie in deze groep", besluit Torny.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!