Speelsters Oranje O23 verzorgen clinic voor Udense jeugd

0
Speelsters Oranje O23 verzorgen clinic voor Udense jeugd

Oranje O23 speelde afgelopen week twee oefeninterlands. Op het Sportpark Parkzicht van UDI'19 werden de leeftijdsgenoten van Denemarken en Italië verslagen.

Vrijdagavond stond er echter ook een leuke activiteit op het programma. Een aantal speelsters van de jonge Leeuwinnen gaven namelijk een clinic aan meer dan honderd meisjes.

Ook KNVB-coach Stefan Hoogsteder, voormalig trainer van UDI'19, was aanwezig. "Wij willen graag iets terug doen voor de jonge meiden. Het is belangrijk dat ook zij al op jonge leeftijd lekker gaan voetballen. De speelsters van O23 beseffen heel goed dat zij hier tien jaar geleden ook nog stonden. Daarom dat ze gelijk enthousiast waren om mee te doen", aldus de oefenmeester.

Kayleigh van Dooren begeleidde de oefening van het dribbelen met de bal. "Het is erg leuk om deze jonge meisjes tips and tricks te geven. Je ziet dat ze naar je luisteren en ook echt iets met jouw advies doen. Ik zag zelfs een paar meiden die potentie hebben. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste deze avond", liet de middenveldster weten op de website van UDI'19.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!