Oud-international Bijl aan de slag als accountmanager Eredivisie

0
Oud-international Bijl aan de slag als accountmanager Eredivisie

Voormalig international Janneke Bijl is deze week begonnen bij de KNVB als accountmanager Eredivisie Vrouwen. Bijl wordt in deze rol de ‘verbindingsspeler’ tussen de KNVB en de clubs.

De uit Leerdam afkomstige Bijl gaat de clubs op diverse vlakken ondersteunen: van voetbaltechnische zaken, structuur en organisatie, accommodatie en commercie/marketing. Dit alles met het doel het vrouwenvoetbal in de eredivisie verder uit te bouwen en te versterken. Na manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven, die 87 keer uitkwam voor Oranje, is Bijl de tweede voormalig international die op organisatorisch gebied haar steentje gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van het vrouwenvoetbal.

De 34-jarige Bijl (rechts op de foto) doorliep alle vertegenwoordigende jeugdteams en is al meer dan de helft van haar leven actief in het vrouwenvoetbal. Op 16-jarige leeftijd maakt ze de overstap van de jongens van LRC Leerdam naar Saestum. In de vijf seizoenen dat ze daar speelt, behaalt Bijl landstitels en speelt ze verschillende Europese duels. Bij de start van de Eredivisie Vrouwen ging Bijl spelen voor FC Twente, waarmee ze de KNVB Beker won. Op 27 november 2002 maakte ze haar debuut in het ‘grote’ Oranje in de met 4-0 gewonnen oefeninterland tegen België. De viervoudig Oranje-international speelt daarna ook nog voor FC Utrecht en PSV.

Als gevolg van blessures zet ze op 29-jarige leeftijd een punt achter haar voetbalcarrière. Momenteel is Bijl voor het derde seizoen trainer van Saestum, waarmee ze in het seizoen 2017/’18 landskampioen bij de amateurs werd. Het trainerschap blijft ze combineren met haar nieuwe functie bij de KNVB.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!