G-voetballertjes met de OranjeLeeuwinnen mee het veld op

0
G-voetballertjes met de OranjeLeeuwinnen mee het veld op

Bij elke thuiswedstrijd van de OranjeLeeuwinnen gaan er 22 ING Oranjevriendjes - jongens en meisjes- aan de hand van de internationals mee het veld op. Zo ook bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië van aanstaande dinsdag.

Ditmaal zijn het echter kinderen met een beperking. Het is de tweede keer dat er speciaal voor kinderen met een beperking een lineup wordt georganiseerd rond een wedstrijd van Oranje. De eerste keer was vorig jaar, tijdens de interland tussen het Nederlands elftal (mannen) en Frankrijk. Het werd een memorabele avond. Mike danste vrolijk op het Wilhelmus en toverde daarmee een lach op het gezicht van menig international, terwijl Virgil van Dijk zijn 'anthemjasje' aan Fieke gaf omdat zij het een beetje koud had.

Met de organisatie van de G-voetbal line-ups willen de KNVB, ING en Fonds Gehandicaptensport meer aandacht vragen voor voetballers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. In Nederland zijn er zo’n vijfduizend G-voetballers die spelen in een competitie.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!