OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

Van de Sanden blinkt uit: ''Ik wil mezelf laten zien bij Oranje''

0
Van de Sanden blinkt uit: ''Ik wil mezelf laten zien bij Oranje''

De OranjeLeeuwinnen wonnen vrijdag met maar liefst 8-0 van Turkije. Een van de uitblinkers in het EK-kwalificatieduel was Shanice van de Sanden, die een keer scoorde en vier assists gaf.

De aanvalster kende een moeilijke tijd. Ze kreeg veel kritiek op het WK in Frankrijk en raakte in begin september geblesseerd. "Ik ben blij dat ik weer terug ben. Het is lekker met die assists en de goal", zei Van de Sanden na afloop tegen Veronica.

"Vier assists, dat doe je niet elke dag", lachte de aanvalster. "Ik voel me goed, ik ben fris. Het plezier was even weg, maar ik ben blij dat het weer terug is", is Van de Sanden eerlijk. Ze is aan de slag gegaan met een mental coach, zo geeft ze aan.

"Ik heb dingen voor mezelf op papier gezet. Wat dat precies ie geweest, hoeft niet blootgelegd te worden. Ik wil fit zijn en mezelf laten zien in het shirt van Oranje. Ik denk dat dat wel is gelukt. Nu moet ik deze lijn zien vast te houden", aldus Van de Sanden, die in de beginfase een grote kans miste.

"Dat mentale is ook dat dan de knop omgaat. Ik moet in dit soort situaties gewoon rustig blijven. Het hoeft niet altijd meteen, ik hoef het niet in de eerste actie te laten zien. Als je rustig blijft, komt die kans vanzelf", besluit de aanvalster.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!