Nouwen in basis bij Oranje: ''Kwam eigenlijk wel als een verrassing''

0
Nouwen in basis bij Oranje: ''Kwam eigenlijk wel als een verrassing''

Aniek Nouwen stond vrijdagavond verrassend in de basis bij de OranjeLeeuwinnen in het EK-kwalificatietreffen met Turkije (8-0 zege). De verdedigster ging er niet vanuit dat ze in de basis mocht starten, zo gaf ze na afloop aan voor de camera van Veronica.

"Mijn basisplaats kwam eigenlijk wel als een verrassing. Ik kom hier naartoe, de vorige keer zat ik altijd op de bank. De laatste keer heb ik een paar minuutjes mogen maken, dus dan ga je er niet vanuit dat je in de basis mag starten", zei Nouwen, die op de training al een beetje merkte dat er een basisplaats inzat.

"Toen we op het vliegveld waren kwam Sarina Wiegman even naar me toe en toen zei ze dat ik in de basis zou starten", vertelt de verdedigster, die vrijdagavond geen last had van zenuwen. "Er is altijd wel een beetje gezonde spanning, maar ik voelde me goed. Ik had er vooral heel veel zin in."

"Ik denk dat het wel goed ging", was het oordeel van Nouwen. "Ze zijn bijna niet bij de goal, een schot op goal en dat was het. Dat was netjes."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!