KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

KNVB presenteert jaarverslag: meer vrouwelijke voetbalsters

( 0 reacties)
KNVB presenteert jaarverslag: meer vrouwelijke voetbalsters

Het aantal vrouwelijke KNVB-leden blijft ieder jaar stijgen. Afgelopen seizoen telde Nederland maar liefst 160.953 voetbalsters, een toename van 1,64 procent.

Dat blijkt uit het jaarverslag van de KNVB, dat de voetbalbond vandaag gepresenteerd heeft. De groei vond plaats tijdens het afgelopen seizoen, van 1 juli 2018 tot 30 juni 2019. "Daarmee staat het los van de mogelijke invloed van het succesvolle WK", schrijft de KNVB.

De grootste toename was bij de volwassenen (19+), namelijk 5,12 procent meer speelsters. Bij de vrouwen is al jarenlang sprake van een stijging, zo meldt de Nederlandse voetbalbond. 

De best bekeken wedstrijd op tv (in het verlengde van het seizoen) was de WK-finale van de OranjeLeeuwinnen tegen de Verenigde Staten: 5,5 miljoen kijkers op NPO1. Die wedstrijd is tevens ook de meest bekeken WK-wedstrijd ooit.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!