Wiegman: ''Die teams hangen met z'n elven voor de goal''

0
Wiegman: ''Die teams hangen met z'n elven voor de goal''

De OranjeLeeuwinnen nemen het vandaag op tegen Turkije. De EK-kwalificatiewedstrijd in het Bornova Stadium begint om 17:00 uur (Nederlandse tijd) en volgens bondscoach Sarina Wiegman kan het wel eens een heksenketel worden.

"De entree is gratis en gezien de cultuur hier kan het een heksenketel worden. We zullen in ieder geval zelf het spel moeten maken, zoals ook in de voorgaande wedstrijden", voorspelt de bondscoach in gesprek met de NOS. Wiegman wil vooral beter spel zien in de komende interlands.

"We zijn vooral steeds bezig met steeds beter voetballen, met elkaar trainen, beelden terugkijken, bespreken, de intentie hebben om het weer beter te doen en met elkaar afspreken wat kunnen we dan beter doen. Daar zijn de speelsters hartstikke druk mee bezig en wij ook. Met elkaar gaan we de volgende wedstrijd in met de intentie om het weer beter te doen", legt Wiegman uit, al geeft ze ook aan dat de ruimtes klein zijn.

"We weten dat het uiteindelijk om winnen gaat en dat het heel moeilijk is, omdat die teams met z'n elven voor de goal hangen. De ruimtes zijn dan heel klein, dat vraagt heel veel afstemming, het vraagt diepgang, zuinig omgaan met balbezit. Dat lijkt misschien heel makkelijk, maar dat is soms best moeilijk", besluit de bondscoach.

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!