LIVESTREAM | FC Twente treft VfL Wolfsburg in oefenwedstrijd SC Heerenveen op zoek naar oefentegenstander na afzegging FOTO | Heftig! Doelvrouw Liverpool loopt horrorblessure aan hoofd op SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France

Primeur: eerste interland OranjeLeeuwinnen op Turkse bodem

( 0 reacties)
Primeur: eerste interland OranjeLeeuwinnen op Turkse bodem

Vandaag spelen de OranjeLeeuwinnen de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije. Het duel in Izmir betekent een primeur: niet eerder speelden beide vrouwenteams op Turkse bodem tegen elkaar.

Beide ploegen stonden slechts één keer eerder tegenover elkaar en dat was op 3 september. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen vond de eerste ontmoeting tussen Oranje en Turkije in de historie plaats. De Leeuwinnen wonnen dat duel met 3-0.

In de dertiende minuut opende Stefanie van der Gragt toen de score. De verdedigster is er echter vandaag niet bij in de return, omdat ze kampt met een blessure aan haar knie. Tien minuten na de rust verdubbelde Daniëlle van de Donk de marge. Sherida Spitse bepaalde vanaf de strafschopstip de eindstand op 3-0.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!