Oranje O23 knokt zich terug tegen Denemarken en wint met 4-1

0
Oranje O23 knokt zich terug tegen Denemarken en wint met 4-1

Oranje O23 speelde woensdagavond de eerste interland op Nederlandse bodem. De ploeg van KNVB-coach Stefan Hoogsteder knokte zich terug tegen Denemarken en won uiteindelijk met 4-1.

De leeftijdsgenoten van Denemarken hadden in de eerste helft de overhand en kwamen in de tiende minuut op voorsprong via een intikker van Agnete Nielsen. Voor rust was er de kans op de 0-2, maar Lize Kop stopte een penalty van Caroline Møller. Daardoor ging Oranje O23 met een nipte achterstand de rust in.

Na de thee kwamen de jonge Leeuwinnen beter in het spel. In de 59e minuut volgde dan ook de gelijkmaker: Fenna Kalma kopte de 1-1 binnen. Zes minuten later was het opnieuw raak voor Oranje O23. 

Marisa Olislagers krulde haar hoekschop in een keer binnen en zorgde daarmee voor een van de hoogtepunten van de avond. In de slotfase liep de ploeg van Hoogsteder verder uit. Kalma benutte een penalty en invalster Vita van der Linden bepaalde de eindstand op 4-1.

Zaterdag komt Oranje O23 opnieuw in actie. Op Sportpark Parkzicht in Uden is dan Italië de volgende tegenstander. Het treffen begint om 16:00 uur.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!