Oranje O19 boekt monsterzege op leeftijdsgenoten Engeland

Oranje O19 heeft woensdagavond een monsterzege geboekt op de leeftijdsgenoten van Engeland. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny won met maar liefst 7-0.

Binnen een kwartier kwam Oranje op voorsprong door een schot van aanvoerster Gwyneth Hendriks. Niet veel later was het Chasity Grant die de marge verdubbelde. Nog voor rust volgde de 3-0: een eigen doelpunt door een verkeerde terugspeelbal van Asmita Ale.

Kirsten van de Westeringh bepaalde de ruststand op 4-0. Ook na de thee waren de jonge Leeuwinnen dominant. Uiteindelijk completeerde Van de Westeringh haar hattrick en pikte ook Roos van der Veen een doelpunt mee, waardoor er na ongeveer 90 minuten een 7-0 stand op het scorebord stond.

Aanstaande zondag komt Oranje O19 opnieuw in actie. Dan is Noorwegen de tegenstander in Portugal. De aftrap is om 14:00 uur (Nederlandse tijd).