BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project'' OranjeLeeuwinnen zakken op FIFA-ranking na Tournoi de France

Nieuw talent Daphne de Jong breekt door

0
Nieuw talent Daphne de Jong breekt door

Een goede gewoonte bij Drachtster Boys is om talenten die spelen in het derde team de gelegenheid te geven om mee te trainen met het eerste team. Zo ook Daphne de Jong. Dit seizoen is zij na de voorbereiding deel gaan nemen aan de trainingen van Drachtster Boys/HR Piping VR1 en zij heeft zich uitstekend ontwikkeld wat zaterdag leidde tot twee doelpunten van haar kant.

Reeds in de 3e minuut reageerde zij adequaat op een schot van Jessie Prijs dat de keepster van Os Lusitanos slecht verwerkte en ze schoot laag in de hoek de 0-1 binnen. Nog in de eerste helft maakte ze haar 2e doelpunt. In de 11e minuut nam Simone Hofer razendsnel een intrap en bracht daarmee De Jong in scoringspositie; 0-2.

Os Lusitanos VR1 creëerde wel wat mogelijkheden en kansen maar een goed keepende Anna Reitsma zorgde er voor dat de 0-2 mee de rust in ging.

De tweede helft bleef Drachtster Boys/HR Piping VR1 aandringen en op zoek naar de derde treffer. Die viel dan ook in de 35e minuut. Een fantastisch uitgevoerde dubbele een-twee tussen Jessie Prijs en Esther van Toledo werd door laatst genoemde droog in het doel van Os Lusitanos geknald.

Het gaat te ver om alle kansen van Drachtster Boys/HR Piping VR1 te benoemen maar Rianne Mulder, Daphne de Jong en Simone Hofer hadden er nog genoeg. Echter dat leidde niet tot meer doelpunten. Lisanne Kempe en Sieta de Vries zorgden er in verdedigend opzicht voor dat de nul gehandhaafd bleef en Marije Procee vocht voor wat ze waard was. Kortom deze overwinning was een prima teamprestatie.

De laatste vijf minuten mocht Laura Hummel keepster Anna Reitsma vervangen en zij had, met een aantal goed reddingen, een aandeel in het houden van de nul. Volgende week vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Groningen tegen Drs. Vijfje VR1 om 21.00 uur in de ACLO.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!