VIDEO | Lyon naar kwartfinale na zevenklapper voor Van de Sanden en co

Olympique Lyon heeft op simpele wijze de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League bereikt. De titelhouder won woensdagavond met liefst 7-0 van Fortuna Hjørring, ruim voldoende na de eerdere 4-0 zege.

Shanice van de Sanden, weer volledig fit na een eerdere blessure, begon in de basis bij Lyon en zag Ada Hegerberg al na twaalf minuten spelen de score openen. Daarmee schreef de spits historie, want door die goal is Hegerberg de nieuwe all-time topscorer van de Champions League met 52 goals.

De 53e treffer volgde vlak na rust, nadat Eugénie Le Sommer Lyon al op 2-0 had gezet. In de laatste 25 minuten liep de Franse topclub nog verder uit. Griedge M'bock pikte een doelpuntje mee, net zoals invalster Jéssica Silva.

In de slotfase waren het Kadeisha Buchanan en Nikita Parris die de eindstand op 7-0 bepaalden. Van de Sanden speelde de gehele wedstrijd mee en bereikt dus met Lyon de kwartfinale.

???? Les 7?? buts marqués face au Fortuna Hjørring ! #OLFH pic.twitter.com/VMi9hTyOo8