VIDEO | FC Twente verliest nipt van VfL Wolfsburg en verlaat Champions League

1
VIDEO | FC Twente verliest nipt van VfL Wolfsburg en verlaat Champions League

FC Twente heeft de UEFA Women’s Champions League met opgeheven hoofd verlaten. De Tukkers verloren woensdagavond in de eigen Grolsch Veste met 1-0 van VfL Wolfsburg. Anna Blässe maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Duitsers, met Dominique Bloodworth in de basis, wonnen de heenwedstrijd al met 6-0 en dus lag het tempo woensdagavond lager. VfL Wolfsburg had wel de overhand en na zeven minuten was het Joelle Wedemeyer die het eerste schot loste. FC Twente wilde vanavond historie schrijven door als eerste Nederlandse club in de achtste finale van de Champions League en liet zich zeker zien.

Vooral Ashleigh Weerden blonk uit. De pijlsnelle aanvalster had na een kwartier spelen een pass op Bente Jansen in huis, maar zij kwam niet door de Wolfsburg-verdediging. Drie minuten later was het raak aan de andere kant. Na een goede aanval schoot Blässe raak.

Niet veel later leek de bal er opnieuw in te gaan, maar via een touché belandde het leer in het zijnet van het doel van keepster Daphne van Domselaar. In de slotfase van de eerste helft was het opnieuw Weerden die gevaar stichtte, maar tot een doelpunt kwam het niet. Daardoor stond er na iets meer dan 45 minuten 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft hield FC Twente uiteindelijk stand en dat was mede te danken aan Van Domselaar. De goalie hield haar ploeg op de been door redding te brengen op pogingen van Pia-Sophie Wolter en Bloodworth. Fenna Kalma was nog dichtbij de 1-1, maar de spits kwam net te kort bij een voorzet van Kalma.

De slotfase bleek hectisch: Claúdia Neto trof het aluminium, waarna de bal via de hand van Danique Ypema over ging. De verdedigster kreeg rood en dus ging de bal op de stip. Van Domselaar bracht goed redding op de inzet van Sara Björk Gunnarsdóttir en daardoor bleef het 0-1. VfL Wolfsburg gaat door naar de kwartfinale, FC Twente kan zich gaan focussen op de competitie, de Eredivisie Cup en de KNVB Beker.

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Peddemors, Wilms, Ypema, Darnoud (68' Roetgering), Van den Goorbergh (68' Altelaar, R. Jansen, Vanmechelen, Weerden, Kalma (84' Ellouzi), B. Jansen

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl, Bloodworth, Doorsoun, Wedemeyer, Blässe, Maritz, Cláudia Neto, Engen, Wolter (72' Rauch), Jakabfi (72' Stolze), Harder (46' Gunnarsdóttir)

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 30 Oct 2019 om 23:48
    Op de uitslagenpagina won Twente...