OranjeLeeuwinnen komen komende tijd niet meer in actie BREAKING | Competities amateurvoetbal niet hervat BREAKING | Tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland vanwege coronacrisis OFFICIEEL | Olympische Spelen beginnen volgend jaar op 23 juli Van Dongen fel: ''Vrouwenvoetbal wordt gezien als maatschappelijk project''

S.v. Kadoelen-speelster Amy Stoel naar WK-futsal voor doven

0
S.v. Kadoelen-speelster Amy Stoel naar WK-futsal voor doven

S.v. Kadoelen MO17-1 draait net als vorig seizoen bovenin mee in de landelijke divisie Noord voor meiden onder 17 en staat na vier wedstrijden nog zonder puntverlies op een gedeeltelijke eerste plaats. Een opmerkelijke verschijning binnen het team is de 15-jarige Zaandamse Amy Stoel.

Niet alleen is de linkspoot razendsnel, maar is ze binnenkort met het Nederlands vrouwenvoetbaldoventeam te bewonderen op het WK Futsal (zaalvoetbal) in Zwitserland. Een korte kennismaking:

"Ik ben bij ZCFC in de F-pupillen begonnen, Daarna heb ik bij Buitenveldert gespeeld en nu bij s,v, Kadoelen in de landelijke divisie MO17-1", vertelt Stoel. "Daarnaast heb ik ook bij voorselecties van de KNVB. gezeten maar het feit dat ik doof ben, heeft mij in dat opzicht niet geholpen. Daarnaast speel ik zaalvoetbal bij Os Lusitanos."

Haar overgang naar s.v. Kadoelen ging soepel: "Sommige meiden kende ik al van het zaalvoetbal en ik voelde me er meteen thuis. De communicatie vormt geen probleem doordat we tegenwoordig allemaal een telefoon hebben en er is altijd een doventolk aanwezig bij de trainingen en wedstrijden. Met sommigen communiceer ik visueel en in gebarentaal."

Krijgt Nederland eindelijk een wereldkampioen voetbal? "We verblijven van 7 november tot en met 16 november in het Zwitserse Winterhur en zijn ingedeeld in een poule met Brazilië, Thailand en Zwitserland. Het belooft een leuk en spannend toernooi te worden en we willen minimaal bij de top vijf eindigen."

Tekst en foto: Merlijn Rademaker

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!