VIDEO | Miedema bezorgt Arsenal drie punten in topper tegen City

Vivianne Miedema heeft zondagmiddag weer eens haar waarde getoond voor Arsenal. De spits scoorde het enige doelpunt in de topper tegen Manchester City en bezorgde zo haar ploeg de drie punten: 1-0.

Miedema en Daniëlle van de Donk begonnen in de basis en zagen hoe de kraker, gespeeld op Meadow Park, langzaam begon. In de twaalfde minuut kreeg Miedema de eerste kans van de wedstrijd, maar haar schot ging over.

Pas na een halfuur spelen gingen beide ploegen écht voetballen. Manchester City kreeg een kans via Janine Beckie, terwijl Beth Mead namens Arsenal een mogelijkheid kreeg.

Uiteindelijk was het op slag van rust raak voor Arsenal. Miedema kreeg de bal van Kim Little en de spits schoot de bal achter keepster Ellie Roebuck: 1-0. Die voorsprong gaven de Gunners uiteindelijk niet meer uit handen, al waren er kansen op doelpunten.

Arsenal kreeg mogelijkheden op de 2-0 via Miedema en Jordan Nobbs. Laatstgenoemde miste vlak voor tijd nog een enorme kans om zo de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Uiteindelijk bleef het dus 1-0, waardoor de drie punten in Londen bleven. Miedema en Van de Donk speelden 90 minuten mee, Jill Roord viel in de blessuretijd in.

Scoreverloop: 43' 1-0 Vivianne Miedema

Opstelling Arsenal: Zinsberger, Evans, Beattie, Williamson, McCabe, Nobbs (90+' Roord), Wälti, Van de Donk, Little, Mead (90+' Maier), Miedema

Opstelling Manchester City: Roebuck, Stokes, Bonner, Houghton, Fidalgo (61' Campbell), Weir, Scott, Stanway, Beckie (66' White), Wullaert (61' Bremer), Hemp