Van Dongen: ''We gaan staken tot we onze zin krijgen''

0
Van Dongen: ''We gaan staken tot we onze zin krijgen''

De speelsters uit de Spaanse competitie gaan staken. Dat is gisteren besloten tijdens een meeting van AFE, de vakbond voor speelsters in Spanje. De reden? Er ligt nog altijd geen akkoord over een CAO met minimale arbeidsovereenkomsten.

"Al maanden wordt er geprobeerd een CAO op te zetten voor vrouwenvoetbalsters. We hebben eigenlijk geen zekerheden, die eigenlijk elke normale werknemer wel heeft bij elk normaal bedrijf", legt Merel van Dongen, een van de speelsters die dinsdagavond aanwezig was bij de meeting, uit bij Langs de Lijn & Omstreken.

"Geen minimum salaris, de club kan je ontslaan als je zwanger wordt, minder betalen als je geblesseerd raakt en nog een aantal dingen", vertelt de verdedigster van Real Betis. Er ligt nog altijd geen deal. "Wij hebben het idee dat we om zoiets minimaals vragen, dat het niet kan dat de clubs daar nog geen overeenkomst over hebben. Dus gaan we in staking."

Van Dongen zelf heeft het goed geregeld, maar volgens haar zijn er ook speelsters die nog geen 12.000 euro bruto per jaar verdienen. "Ik probeer me te scharen achter de rest van de speelsters", geeft ze aan. Hoe lang de staking gaat duren?

"We gaan staken tot we onze zin krijgen. We moeten alleen nog wel officieel de staking aanvragen, dus het zou kunnen dat we dit weekend nog wel spelen. Het moet wel legaal gebeuren", besluit Van Dongen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!