De Pauw: ''Dit was voor Letland niet leuk en voor ons ook niet''

0
De Pauw: ''Dit was voor Letland niet leuk en voor ons ook niet''

Oranje O17 is het eerste gedeelte van de EK-kwalificatie goed begonnen. De ploeg van KNVB-coach Robert de Pauw won dinsdagavond met 6-0 van Letland. Al met al was hij redelijk tevreden na afloop.

"We hebben het redelijk gedaan, maar hadden bij een paar kansen iets secuurder moeten zijn en er meer rendement uit moeten halen", zei De Pauw tegenover OnsOranje. "Toch ben ik voor zo'n eerste wedstrijd niet ontevreden. Dit was voor Letland niet leuk en voor ons ook niet."

De coach verwachtte van zijn ploeg dat de jonge Leeuwinnen aan het doelsaldo en het aanvalsspel werkten: "Je moet elke keer weer die verdedigende muur zien te slechten." Dat gebeurde dus uiteindelijk door met 6-0 te winnen.

Vrijdag treft Oranje O17 Israël, waarna maandag gastland Portugal wacht. Ok het EK van afgelopen mei, waar Oranje O17 in de finale verloor, bereikt Portugal de halve finale. "Acht speelsters uit die selectie zijn er nu weer bij. Van hen hebben zes speelsters een basisplaats."

"Dat zegt wel iets over de sterkte van die ploeg. Het wordt voor ons dus nog een pittige klus om eerste in de poule te worden", aldus De Pauw. "Dat we hier zomaar met negen punten uit Madeira vertrekken, is bepaald geen vanzelfsprekendheid. Maar uiteraard wel het doel."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!