BREAKING | Samenwerking tussen Excelsior en BVV Barendrecht stopt

0
BREAKING | Samenwerking tussen Excelsior en BVV Barendrecht stopt

Na dit seizoen stopt de samenwerking tussen Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht. De afgelopen drie seizoenen kwamen de clubs als Excelsior Barendrecht uit in de Eredivisie.

Komend seizoen zal de ploeg als vrouwenteam van Excelsior Rotterdam in de Eredivisie uit komen. De samenwerking tussen Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht verliep prima, geeft Niels Redert, namens Excelsior Rotterdam verantwoordelijk voor het vrouwenteam, aan op de website van de Kralingers.

"Alleen is het vliegwieleffect waarop we hadden gehoopt helaas uitgebleven. Binnen de samenwerking was de aantrekkingskracht van het vrouwenvoetbal niet zo positief als vooraf gehoopt. In overleg hebben we nu besloten om de samenwerking te stoppen. Als Excelsior gaan wij komend seizoen wel verder met het team in de Eredivisie", vertelt Redert.

De driejarige samenwerking is prettig verlopen, zo zegt Ferry de Haan, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam. "Maar we respecteren uiteraard het besluit van BVV Barendrecht om na de pilotperiode te stoppen. We hebben in de afgelopen jaren stappen gezet met ons vrouwenteam en als Excelsior Rotterdam zien wij nog steeds kansen. Daarom gaan wij komend seizoen met het team in de Eredivisie door onder onze eigen naam", aldus De Haan. Hoe dit ingevuld gaat worden, zal in de komende periode duidelijk worden.

Martin Seltenrijch, voorzitter van BVV Barendrecht, geeft aan dat de pilot niet heeft gebracht wat de club ervan verwachtte. "Zo rekenden wij erop dat de wisselwerking tussen het eerste team van Excelsior Barendrecht en het eerste vrouwenteam van ons beter uit de verf zou komen. Door afwijkende wedstrijd- en trainingstijden is die verbinding heel lastig gebleken, terwijl de binding met een dames vlaggenschip cruciaal is voor de uitbouw van een meisjes/damesafdeling binnen een amateurclub", aldus Seltenrijch.

De club voelt zich niet serieus genomen door de KNVB, zo geeft hij aan: "Wij vinden de aandacht uit Zeist voor vrouwenvoetbal tegenvallen. Er is een constante onzekerheid vanuit de KNVB, zowel op organisatorisch als financieel gebied. Daar hebben meer clubs last van gehad. Wij voelen ons als Barendrecht bovendien niet helemaal serieus genomen door de KNVB."

"Wij worden toch te veel gezien als amateurclub die er een beetje bij hangt in die competitie. Dit zijn voor ons allemaal redenen om geen vervolg te willen geven aan deze pilot. Wij gaan ons weer richten op onze eigen damesafdeling", besluit Seltenrijch.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!