KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Twee talenten trainen mee met SBV-jeugdteams Excelsior

( 0 reacties)
Twee talenten trainen mee met SBV-jeugdteams Excelsior

Voor het eerst trainen er deze maand meisjes mee met de SBV-jeugdteams van Excelsior. Lotte Bandel en Dina Nassira Haizoun, allebei lid van Sportclub Excelsior, sloten aan bij Excelsior Onder 10 en Onder 12.

"Op deze manier bieden we deze talentvolle meisjes de kans om te kijken waar hun plafond ligt", legt hoofd opleiding Marco van Lochem uit op de website van Excelsior. Sportclub Excelsior heeft inmiddels negen meidenteams en Excelsior Barendrecht is actief in de Eredivisie.

"Als je als club de ambitie hebt om een vrouwenteam op het hoogste niveau actief te hebben, dan moet je ook met de toekomst bezig zijn", vindt Van Lochem. "Ervaring leert dat de toptalenten onder meisjes er beter van worden als ze tot een bepaalde leeftijd met jongens meetrainen. De tijd is er nu rijp voor dat wij die talenten de kans gaan bieden om met onze hoogste jeugdteams mee te gaan trainen", is het hoofd opleiding van mening.

Na deze trainingsmaand gaan Excelsior en Sportclub Excelsior evalueren. "De ouders en meiden zelf zijn enthousiast, dus misschien kunnen ze straks wel meerdere keren per week gaan meetrainen of zelfs overgeheveld worden naar SBV om daar ook wedstrijden te gaan spelen", zegt Leon van Zanten, coördinator van de meisjesafdeling van Sportclub Excelsior.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!