Miedema, Martens en Van Veenendaal genomineerd voor Ballon d'Or

0
Miedema, Martens en Van Veenendaal genomineerd voor Ballon d'Or

Vivianne Miedema, Lieke Martens en Sari van Veenendaal maken kans op de tweede Ballon d'Or ooit. De OranjeLeeuwinnen behoren tot de genomineerden, die vandaag bekend zijn gemaakt door France Football.

Miedema kende vorig jaar een geweldig seizoen. Zo kroonde ze zich tot topscorer van de Engelse competitie, die ze won met Arsenal. Daarnaast werd de spits verkozen tot PFA Player of the Year en bereikte ze de finale van het WK met de OranjeLeeuwinnen.

Van Veenendaal speelde niet veel bij Arsenal, maar keepte wel een geweldig WK. In Frankrijk werd ze verkozen tot Doelvrouw van het Toernooi en eind september ontving ze de prijs van Beste Keepster ter Wereld. Daarnaast maakte de goalie een transfer naar Atlético Madrid.

Martens bewees haar waarde voor FC Barcelona, dat afgelopen seizoen de finale van de UEFA Women's Champions League bereikte. 

De andere genomineerden zijn Sam Kerr, Ellen White, Nilla Fischer, Amandine Henry, Lucy Bronze, Alex Morgan, Dszenifer Maroszan, Pernille Harder, Sarah Bouhaddi, Megan Rapinoe, Wendie Renard, Rose Lavelle, Marta, Ada Hegerberg, Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson en Tobin Heath.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!