VIDEO | Van de Sanden speelt doelpuntloos gelijk bij rentree

Shanice van de Sanden heeft zondagmiddag haar rentree gemaakt. De aanvalster viel namens Olympique Lyon in de 79e minuut in tegen Dijon: 0-0.

Van de Sanden raakte op 4 september in de EK-kwalificatiewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Turkije geblesseerd. De Turkse keepster Selda Akgöz viel in dat duel met haar volle gewicht op de enkel van de aanvalster.

Daardoor miste Van de Sanden enkele wedstrijden van Olympique Lyon. Daarnaast kon de pijlsnelle buitenspeelster ook niet in actie komen in de EK-kwalificatieduels van Oranje met Slovenië en Rusland.

Zondag speelde ze dus zo'n tien minuten mee in het competitieduel met Dijon, waarin Olympique Lyon niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijk. Van de Sanden kreeg vlak na haar invalbeurt nog een grote kans, maar de keepster van Dijon redde knap.

Door het gelijke spel is Lyon de koppositie kwijt aan Paris Saint-Germain, wat twee punten meer heeft dan Lyon.

Beeld: YouTube