''Ze maken zich in Duitsland wel zorgen over de Premier League''

0
''Ze maken zich in Duitsland wel zorgen over de Premier League''

FC Twente speelde afgelopen week tegen VfL Wolfsburg in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League. De Tukkers verloren met 6-0 en Tubantia-verslaggever Leon ten Voorde zag dat de Duitse ploeg veel te sterk was.

"Er waren 1453 toeschouwers. Wolfsburg is groot in het vrouwenvoetbal, maar dat wil niet zeggen dat ze ook groot zijn in toeschouwersaantallen", zegt hij voor de camera van de krant. "Het stadion waar de mannen spelen, daar kunnen ook maar 30.000 mensen in en die zijn er niet altijd. Wolfsburg is een kunstmatige club, opgepikt door Volkswagen natuurlijk, maar is geen Traditionsvereine", is het oordeel van Ten Voorde.

Hij merkt dat ze zich in Duitsland wel zorgen maken over de stijging van het niveau van het vrouwenvoetbal. "Ze maken zich in Duitsland wel zorgen over de Premier League, Real Madrid gaat beginnen met een vrouwenploeg. Ze blijven wel achter. Wolfsburg is veel te sterk voor Twente, maar die hebben ook 26 goals gemaakt in zes wedstrijden in de Bundesliga en maar twee tegengoals. Die winnen alles met 6-0 of 7-0", aldus Ten Voorde over de ploeg van Dominique Bloodworth.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!