Van de Donk: ''Dat was voor mij een groot statement naar Nederland toe''

0
Van de Donk: ''Dat was voor mij een groot statement naar Nederland toe''

Daniëlle van de Donk heeft met haar honderd interlands al vele bijzondere momenten meegemaakt. Naast het winnen van het EK stipt de middenvelder nog een andere belangrijke mijlpaal aan.

Aan OnsOranje laat Van de Donk weten dat ze met het team al veel mooie momenten heeft meegemaakt. "Ik vond het zelf heel bijzonder dat we voor het eerst het WK haalde. We kwalificeerde ons in Italië waar we met 2-1 wonnen. Ik vond zelf dat ik daar een van mijn betere wedstrijden heb gespeeld."

De kleine middenvelder had naar eigen zeggen ook iets te bewijzen in die beslissende wedstrijd. "Mijn zus en mijn moeder waren helemaal naar die wedstrijd toe gereden, dus ik wilde heel graag heel veel laten zien. Ik was heel blij dat het er toen ook uitkwam."

Voor Van de Donk bracht de beslissende wedstrijd nog meer met zich mee dan alleen de tickets naar het WK in Canada. "Het voelde dat we met vrouwenvoetbal misschien wat meer krediet gingen krijgen, omdat we op eindtoernooien aanwezig konden zijn. Dat was voor mij een groot statement naar Nederland toe zo van: we kunnen het wel. Dat was eigenlijk mijn grootste moment." 

Als je het over bijzondere momenten hebt, kan het winnen van het EK natuurlijk niet ontbreken. "Onwerkelijk. Zo geweldig. Ik schrijf toch wel veel geschiedenis met dit team. Ik ben supertrots en blij dat ik daar onderdeel van ben."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!