Van de Donk over goal op EK: ''Dat was gewoon een soort van bewijs''

0
Van de Donk over goal op EK: ''Dat was gewoon een soort van bewijs''

Daniëlle van de Donk scoorde op het gewonnen EK van 2017 een goal. In de halve finale tegen Engeland (3-0 zege) maakte de middenveldster, die eerder deze maand haar honderdste interland speelde, de 2-0.

"Er kwam heel veel in me los. Ik was heel blij dat ik toen scoorde", blikt Van de Donk terug voor de camera van OnsOranje. "Het klinkt heel stom, maar heel mijn familie zat op de tribune. Ik wil me gewoon graag bewijzen voor mijn familie, dat is blijkbaar voor mij belangrijk."

"Ik wil gewoon graag dat zij trots zijn op mij. Ze hebben mij altijd overal heen moeten rijden en zoveel moeite en tijd in mij gestoken, dat ik gewoon echt wil laten zien: het is niet voor niets geweest", zegt de middenveldster, die vond dat ze meer waardering van onder meer de media verdiende.

"In de kranten ging het wel vaak over degene die hadden gescoord, terwijl ik vond dat ik echt aan het beesten was dat EK. Ik was maar aan het werken en ik was aan het wachten op waardering", geeft Van de Donk toe. "Ik kreeg het echt vanuit alle hoeken, hoor. Van familie en vrienden, maar nog niet van wie ik het wilde."

"Nog niet van voetballers zelf of van de trainer of vanuit de media. Toen scoorde ik en dat was gewoon een soort van bewijs: 'Ik ben er ook'. Dat voelde heel verlossend", besluit de middenveldster.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!